Meet Freya - the 8-year-old speedway racer

Mød Freya - den 8-årige speedway-kører

Sendt af Moto Lounge Marketing

Mød Freya - den 8-årige speedway-kører 

I en verden af brølende motorer og støvfyldte sving findes der en ung pige ved navn Freya, hvis lidenskab for speedway-kørsel ikke kan holdes tilbage. Hendes rejse er begyndt tidligt, da hun som en lille pige blev introduceret til motorcykelverdenen af sin familie. Kærligheden for motorsport går nemlig generationer tilbage i Freya's familie. 

Med en far, der selv har erfaring inden for motorsport, blev Freya født ind i en verden, hvor brølende motorer og løftede hjelme var en del af hverdagen. Men begge forældre løfter i flok for at få hverdagen og speedway til at hænge sammen. 

 

“Fra marts til og med oktober bruger vi omkring 2-3 dage om ugen på Speedway, træninger, løb og træningslejr, rundt i hele Danmark, hvor vi i år så også har en træningslejr i Tyskland her i marts, Freya skal med til.” - Søren, Freya’s far 


Freya Michela, speedway kører til Moto Lounge event, sammen med Raimonda, ejer af Moto Lounge og sponsor af Freya Michela

 

 

En familiesport

Freya's rejse i speedway-verdenen er mere end blot en individuel stræben efter succes. Det er en familiesport, der forener generationer og skaber stærke bånd mellem dem, der deler lidenskaben for motorsport.

I en verden, hvor tid ofte er en knap ressource, har Freya og hendes forældre dedikeret utallige timer til træning, løb og rejser til forskellige baner rundt om i Danmark og endda i udlandet. Fra marts til oktober fylder speedway-kalenderen deres hverdag med spænding og udfordringer. Og selv i de kølige måneder bruger de tiden på at køre cross i skove og marker for at holde Freya's færdigheder skarpe.

Men det er ikke kun den fysiske del af sporten, der binder familien sammen. Det er også de utallige minder og oplevelser, de deler på såvel som uden for banen. Fra de første nervøse øjeblikke på startlinjen til de stolte jubelbrøl, når Freya krydser målstregen, er hvert løb en kollektiv oplevelse for familien.

Freya Michela, speedway kører, som baby på en motorcykel sammen med sin far


Det skal være sjovt 

For Freya og hendes forældre handler det altid om at have det sjovt. De husker altid på, at det vigtigste er, at Freya trives og nyder hvert øjeblik på banen. Resultaterne vil naturligt følge, så længe hun bevarer sin glæde og entusiasme. Derfor er det vigtigt for dem at gøre alt på Freya's præmisser. Selvom det kan være frustrerende at bruge tid på forberedelserne og kun ende med få omgange på banen, er det vigtigt at bevare det gode humør, selv når det bliver hårdt. 

Freya's motivation og ambitioner skifter fra dag til dag og er ofte påvirket af hendes oplevelse med træning og løb. Hvis hun har haft en god dag, hvor alt går som planlagt, nærer hun drømme om at blive professionel en dag. Men hvis dagen har været træls, er hendes eneste ønske at fortsætte, så længe hun synes, det er sjovt. Uanset hvad, er hun fast besluttet på at følge sin passion og køre, så længe hun kan mærke, at hun bliver bedre og stadig har det sjovt på banen.

 

“Husk på, at det er børn, så det vigtigste er, at de har det sjovt. Resultaterne kommer automatisk hen af vejen så længe børnene synes det er sjovt og fedt, så gør det på børnenes præmisser.” - Camilla, Freya’s mor 

 

Freya Michela, speedway kører som 2,5 år gammel på en lille blå speedway maskine

 

At overvinde sin frygt 

Sidste år oplevede Freya en ubehagelig episode under et løb i Holstebro, hvor hun fik et styrt. En anden kører ramte hende bagfra, hvilket resulterede i en hjernerystelse, småskrammer og en beskadiget hjelm. Efter styrtet var Freya nødt til at tage en pause fra speedway for at komme sig.

Selv efter at hun vendte tilbage til banen, var Freya stadig bekymret for at køre på Holstebro-banen, hvor styrtet fandt sted. Men fem måneder senere besluttede hun og hendes forældre at vende tilbage for at overvinde hendes frygt. Under en hel søndag fik Freya lov til at køre på banen i Holstebro.

 

“Da vi kørte fra banen om aften, var hun glad og stolt over sig selv (og det var vi selvfølgelig også). Holstebro er efterfølgende blevet hendes ‘nr. 2 yndlings bane’, som hun selv udtrykker det.“ - Camilla, Freyas mor. 

 

Freya's vilje til at vende tilbage til banen og hendes stærke præstation viser hendes modstandskraft og beslutsomhed. Hendes oplevelse er et inspirerende eksempel på, hvordan man kan overvinde udfordringer og fortsætte med at forfølge sine drømme.

  

Piger kan også sagtens køre motorsportKør som en pige, Freya 8-årig speedway kører, med et citat om at piger også kan køre motorsport

 

Vi ønsker at sprede budskabet om, at kvinder og piger også kan være en del af motorsport-eventyret. Hos Moto Lounge er vi stolte af at støtte unge talenter som Freya og vise, at interessen for motorcykler og motorsport kan starte allerede i de tidlige år. Lad os sammen bryde barriererne og opfordre flere piger til at følge deres drømme inden for motorsporten. 

“Hvis der er nogle piger der læser det her, der gerne vil køre speedway, skal de bare finde en klub ligesom SMK der hvor jeg kører. De skal være deres helt egen person ligesom mig, jeg arver min fars tradition, han kørte speedway da han var barn. Nu gør jeg det også. Piger kan også sagtens køre motorsport, alt med en motor kan piger sagtens køre på! “ -Freya Michela 

 

følg Freya’s rejse 

Man kan følge og støtte Freya og hendes udvikling på:



News

← Ældre Post Nyere indlæg →

Moto Lounge blog

RSS
Perfect Fit Campaign - are you ready to shine?

Perfect Fit-kampagne - er du klar til rampelyset?

Ved Moto Lounge Marketing

Vi har et helt særligt koncept klar til dig denne gang, og vi har glædet os til at introducere det for dig: Perfect Fit-kampagnen! Det handler...

Læs mere
Moto Review: The Rush Lady 2.0 Motorcycle Jacket from Shima

Moto Review: Rush Lady 2.0 Motorcykeljakke fra Shima

Ved Moto Lounge Marketing

Vi har lavet en anmeldelse af Rush 2.0 Lady Motorcykeljakken fra Shima - så læs her hvad vi har at sige om den! Først og fremmest tilbyder...

Læs mere