Three women wearing lady motorcycle clothes standing by motorcycles and chatting

Skal jeg vælge A eller AAA? 🤔 Beskyttelsesklasser af motorcykeltøjet

Sendt af Raimonda Grigaite-Kjeldsen

Alle de smukke damemotorcykeljakker, jeans og andre fantastiske ting, vi kan finde i dag! udvalget bliver større og Indkøb af motorcykeltøj kan være en svær opgave (især i Moto Loungen 😉). Hvordan vælger man, når du kan lide dem alle (eller mange)? Og hvordan ved man, at det vil være det helt rigtige for dig? 

 

Udseendet på tøjet er (selvfølgelig!) vigtigt, men når du køber motorcykeludstyr, er den første ting du skal overveje din kørestil. Er du en afslappet køre, der hovedsageligt tager korte ture på cyklen til isbutikken eller lignende? Pendler du på din motorcykel? Er du touring fan, som tager din motorcykel med på lange ture i hele landet eller i udlandet? Eller måske endda en eventyrlysten køre, der elsker ekstrem off-roading eller tager en tur på racerbanen? 

 

Motorcykeltøj er beregnet til at beskytte dig, hvis der opstår uheldige situationer, ved at minimerer risikoen for skader. Og selvom der er mange uforudsete omstændigheder og forhold, der kan spille en rolle i sådanne situationer, er din kørestil og vaner nogle af de vigtigste. Derfor skal du have det med i overvejelserne, når du vælger dit mc tøjsæt.

 

EN 17092-standarden under CE-certificeringen er her for at hjælpe os godt på vej ved at give vejledning om beskyttelsesklasserne for motorcykelbeklædning. Og hvordan gør den så det?

 

EN 17092 er den seneste standard, der skal opfyldes for at opnår CE-certificering til motorcykel- bukser, jakker og heldragter. Den forklarer, hvilke tests der skal udføres og hvordan; og den identificerer 5 beskyttelsesklasser produktet kan opnå: AAA, AA, A, B og C. Disse beskyttelsesklasser identificerer typen af ​​brug og beskyttelsesniveauet tøjet giver køreren når man kurer hen af asfalten.

Enkelt sagt klassificerer det tøj (bukser, jakker og heldragter) i forskellige grupper og giver dem en vurdering (AAA, AA, A, B eller C) baseret på, hvor godt de forventes at beskytte os i tilfælde af en ulykke.

 Label with CE certification on Pando Moto motorcycle jacket

Lad os se nærmere på beskyttelsesklasserne:

Klasse AAA 

Hvis tøjet får en AAA-klasseklassificering, anses det for at være en stærk beskyttelsesbeklædning, da det er det højeste beskyttelsesniveau, som tøjet kan blive testet til. Nogle typiske eksempler er hel- eller todelte læderdragter. Tøj klassificeret AAA giver maksimal beskyttelse, men er ofte også tungere og mindre behagelige at køre med. I dag har vi dog nogle undtagelser der kan være både meget behagelig og lette at have på, men samtidigt tilbyder AAA-beskyttelse. Et godt eksempel er MotoGirl damemotorcykel Sherrie leggings. 

Klasse AA 

Klasse AA er det mellemstærke beskyttelsesbeklædninger. AA er det næsthøjeste beskyttelsesniveau. Nogle typiske eksempler kan være tøj designet til touring der normalt er AA-klassificeret, samt nogle af de det mere afslappet motorcykeltøj, såsom for eksempel Pando Moto Kissaki Dyn damemotorcykeljeans, Shima Renegate motorcykelskjorte, de fleste af Moto Girl-jakkerne, såsom Valerie, Jodie, Louise bl.a. Takket være den nyeste teknologi og udviklingen af ​​tekstiler kan vi nyde lettere, mere behageligt og flottere motorcykeltøj, der tilbyder et højt beskyttelsesniveau. Du kan måske ikke se det - men tro mig, du ville føle det! Og det er det er jo det betyder noget!

Klasse A 

Klasse A identificerer let beskyttelsesbeklædning. Det er det tredje højeste beskyttelsesniveau. Beskyttelsesevnen er mindre end de tidligere klasser, men tøj er ofte lettere og mere behageligt at have på dagligt. Tænkt til brugen ved bykørsel, afslappede MC-ture osv.

Størstedelen af ​​motorcykeltøj ville have en A-klassificering, da det giver en god balance mellem komfort og beskyttelse på vejen.  

Klasse B

Klasse B er givet til let slidbeskyttelsesbeklædning. Slidaspektet er vigtigt at huske her. I klasse B-beklædningen er niveauet af beskyttelse mod slid svarende til klasse A, men de kommer uden stødbeskyttere.For eksempel kan jeans eller nogle jakker uden stødbeskyttelse falde ind under denne klasse. Det betyder, at klasse B-beklædningsgenstande vil give dig det samme niveau af beskyttelse, hvis du tilføje stødbeskyttere til det. Nogle producenter ville bevidst vælge kun at teste nogle produkter til klasse B, for for eksempel at kunne tilbyde dig et billigere alternativ, hvor du kan bruge de stødbeskyttere, du allerede ejer, eller købe dem separat.  

Klasse C

Klasse C er den mindst beskyttende klasse, og det er tøj, såkaldte "beskyttelsesbeholdere" - genstande, der er designet til at rumme en eller flere stødbeskyttere. Derfor er de beklædningsgenstande, der kanmodstå stød, men ikke slidn. Et par eksempler på klasse B-produkter kunne være en let net trøje med stødpuder i, det er ofte brugt til off-road og MX, da det typisk der hvor man kan ramme sten osv. men omvendt ikke har brug for at beskytte sig mod at kure over asfalten.  

 

Så betyder det, at jeg kun skal vælge AAA - det sikreste tøj?! Slet ikke! 

Graden af ​​risiko eller fare, som en motorcyklist vil møde, er tæt forbundet med typen af ​​kørsel og arten af ​​den potentielle ulykke. Derfor bør du altid vælge det udstyr, der matcher din kørestil og risici. Selvom AAA måske er absolut nødvendigt for nogle - kan være perfekt for andre 😉 

Safety

← Ældre Post Nyere indlæg →

Moto Lounge blog

RSS
Moto Review: Moto Girl's Zipped and Ribbed Motorcycle Leggings

Moto Review: Moto Girl's Zippede- og Ribbede motorcykelleggings

Ved Moto Lounge Marketing

Vi har samlet de vigtigste elementer i de Ribbede og Zippede motorcykel leggings fra Moto Girl, så du ikke behøver gøre det! I dette blogindlæg giver vi...

Læs mere
Moto Lounge review of the Kusari Cor women motorcycle jeans from Pando Moto - blog post banner
Products

Moto Review: Kusari Cor - Dame motorcykel Skinny-Fit Cordura® jeans

Ved Moto Lounge Marketing

Hvis du kan krydse disse 6 ting af på vores tjekliste, så er Kusari Cor skinny motorcykeljeans til kvinder et must-have for dig! Dyk ned...

Læs mere