Maintenance of motorcycle clothes

Vedligeholdelse af motorcykeltøj

Sendt af Raimonda Grigaite-Kjeldsen

Selvom trin ét er at få dit drømmeudstyr, er trin to, at passe på dit udstyr, et meget vigtigt trin! Vedligeholdelse og pleje af motorcykeltøj er lige så vigtigt som selve tøjet, og undlader du dette kan det resultere i, at beskadige dit udstyr eller at du går på kompromis med din sikkerhed på vejen. Det er der ingen, der ønsker! Så her er hvad du skal vide, når det kommer til at passe på dit motorcykeltøj.  
Først og fremmest – følg altid pleje- og vedligeholdelsesinstruktionerne på tøjet. Hvert produkt har sine egne plejeanvisninger, der fortæller, hvordan du skal rengøre eller pleje en vare. Vedligeholdelsesinstruktionerne er især vigtige for motorcykeludstyr, da det er mere følsomt over for vask og rengøring end hverdagstøj. Derfor bør vaskeanvisninger tages alvorligt. Hvis du undlader dette, er der ingen garanti for, at produktet forbliver upåvirket og holder.  
pando moto product care instruction  
For det andet skal du være opmærksom på produktbeskrivelserne, når du køber. I dag er der mange forskellige materialer og sammensætninger, der bruges til motorcykeludstyr. Producenterne eksperimenterer med forskellige kombinationer, for at give dig det bedste produkt til formålet. Det er et vigtigt - formål! Vi kan ikke forvente, at alt motorcykeltøj har samme levetid eller kvaliteter, især når det bliver brugt og udsat for forskellige forhold. For eksempel kan du ikke forvente stor ventilation i helårs- eller vintertekstilbukserne, der er beregnet til at blive brugt til et koldere og mere udfordrende vejr. Og på samme måde - kan du ikke forvente at føle dig varm og forhindre vind, mens du kører i en mesh-jakke, dette vil kun forårsage skuffelse og frustrationer. Nogle produkter, eller bedre sagt, materialer, som produktet er lavet af, er beregnet til at blive udsat for mere sol, vind eller regn end andre. Derfor kan forskellige tegn på slid, såsom krympning, falmning, folder, strækker eller lignende opstå på nogle produkter hurtigere end forventet. Hvis du ikke er opmærksom på dette og disse detaljer, kan det have en stor betydning i at minimere dit produkts levetid.  
Product label of Sherrie leggings from the Moto Girl
 
Så her er et par eksempler og vigtige råd vedrørende pleje af diverse motorcykeltøj eller materialer.  
Læderprodukter
Læderprodukter såsom motorcykeljakker, bukser, handsker eller sko, bør ikke vaskes eller renses. Det er først og fremmest vigtigt at følge producentens anbefaling om det specifikke produkt, da de angiver den nøjagtige foreslåede plejeproces. Men generelt set bør læderudstyr rengøres med den specialiserede kvalitets læderrens samt læderbalsam regelmæssigt for at sikre, at produktets funktioner og udseende bevares.  
Specifikationerne for forskelligt læderudstyr og det anvendte læder kan variere i typer, finish eller mærker, så du bør finde det rengøringsprodukt, der passer bedst til det specifikke læder. Generelt anbefaler man ikke at bruge silikone eller voks, da det kan tørre læderet mere, og gøre mere skade end gavn. Et godt råd er også at holde dig væk fra at bruge animalske produkter da de kan forårsage misfarvninger. 
Tekstilprodukter
Der bruges mange forskellige tekstiler til motorcykeltøj. Derfor er der aldrig én bestemt og korrekt måde at passe sit tekstiludstyr på. Du kan have en motorcykeljakke lavet på 100% polyester (som eksempelvis Difi Nexia), eller du kan have en motorcykeljakke som er en blanding af bomuld, polyester og elastan(som eksempelvis Louise). Disse forskellige materialer eller deres sammensætninger giver produkterne meget forskellige egenskaber og funktioner. For eksempel, i det allerede nævnte Difi Nexia- eksempel, er jakken mere universel, den er velegnet til forskellige vejrforhold og dermed lettere at vedligeholde, men den er meget mere stiv og mangler stretch og potentielt mere komfort. Hvorimod Louise motorcykeljakken er det modsatte - den er meget stretchy og har stor tilpasningsevne til kroppens former, men på grund af valget af det anvendte tekstil vil den kræve mere opmærksom pleje - såsom ikke for meget udsættelse for ekstremt sollys, speciel vask og potentielt regelmæssigt pleje - sammenlignet med Nexia. Derfor er det vigtigt at følge instruktionerne og bruge den rigtige pleje ud fra, hvad materialet specifikt kræver, og hvad producenten af ​​produktet anbefaler.  
 

Vandtætte produkter

Hvis du f.eks. køber vandtætte motorcykelsko, der betragtes som "casual", vil deres vandtæthedskapacitet sandsynligvis være forskellig fra f.eks. passende tur-støvler. Forskellige materialer og membraner bruges normalt i forskellige sko, så de samme kvaliteter bør ikke forventes. For eksempel er nogle motorcykelsko (såsom Misty, Ayda 2, Rebeleller andre) beregnet til at opfylde behovene hos en casual eller urban rytter, hvilket betyder, at hvis du bliver fanget i regnvejr, mens du pendler fra arbejde til hjem, eller under din afslappede kortere mc tur – så er det slet ikke et problem – dine fødder forbliver tørre og behagelige. Men har du sådanne sko på, på dine lange ture, hvor du kan blive udsat for timer og dage med regn og våde forhold - er det en anden sag. En sådan kørestil og et sådan behov kræver tilsvarende fodtøj, såsom ordentlige tur-støvler (som Terra eller lignende). Mens de første giver os bedre komfort, stil og udseende, sikrer sidstnævnte en bedre vandtæthedsfunktionalitet. 

Det samme gælder for motorcykeljakker, bukser eller andet tøj. Nogle vandtætte membraner eller materialer brugt i tøjet kan have en bedre vandtæthed og åndbarhed, hvilket betyder et højere niveau af vandtæthed, men samtidig bedre evne til at ventilere (f.eks. Held-jakker med GoreTex-membran, såsom Tivola ST) end andre (for eksempel Difi Nexia jakke), hvilket også vil påvirke faktorerne, såsom produktets pris. 

De indikationer, der kan hjælpe dig med at skelne fra forskellige produkter, er niveauerne for vandtæthed og åndbarhed, der ofte (men ikke altid) er angivet i produktbeskrivelsen eller informationsfolderen(f.eks. er PU 10.000 mm vandtæthed bedre end PU 5.000 mm), endvidere fremgår produktets generelle brugsformål (som forklaret ovenfor), og endda prisen.  

waterproof motorcycle jacket pack on the shelf in Moto Lounge

Motorcykeljeans og -bukser 

Mens motorcykeljeans og -bukser også kan laves af forskellige materialer, hvor de ovenfor diskuterede aspekter gælder for deres pleje, vil de generelt set ofte være lavet af materialer som bomuld, nylon eller polyester og foret eller blandet med visse aramidfibre. Selvom Aramidfibrene er gode til at beskytte vores hud mod skader, er de ikke super resistente over for hyppig vask. Derfor rådes det for det første ikke at vaske dine motorcykeljeans eller bukser for ofte (selvfølgelig gør det hvis det er nødvendigt, men brug ikke samme pleje rutinemæssigt som almindeligt tøj), og for det andet er det meget vigtigt at følge de specifikke produktvaskeanvisninger. 

Størstedelen af ​​motorcykelbukser bør vaskes koldt eller max. 30 graders temperatur, under den skånsomme vaskecyklus (f.eks. håndvaskeprogram) og tørret i skyggen. Udsættelse for solen (især under tørring) kan påvirke produktets farve og kvaliteter, især hvis tøjet er lavet af polyester og naturlige materialer (f.eks. bomuld). 

 

Husk altid at fjerne alle stødbeskyttere, når du rengør/vasker dit mc gear, og sørg for, at de ikke bliver våde.  

Maintenance

← Ældre Post Nyere indlæg →

Moto Lounge blog

RSS
Know your size - Moto Lounge’s extensive size guide
Sizing & Fitting

Kend din størrelse - Moto Lounges omfattende størrelsesguide

Ved Moto Lounge Marketing

I denne Moto Lounge-størrelsesguide fokuserer vi udelukkende på størrelsen af vores produkter. Denne artikel er opdelt i tre hoveddele. Først og fremmest en tjekliste, som...

Læs mere
Moto Lounge Team at Birthday Event
News

Recap fra fødselsdagsfejring og sæsonstart!

Ved Moto Lounge Marketing

Den 2. marts havde vi fornøjelsen af at fejre vores 3-års fødselsdag og samtidig fejre starten på årets motorcykel sæson. Læs alle vores highlights fra...

Læs mere